Osallistuimme viime viikonloppuna jo melkein legendaariskeksi muodustuneelle Sniffens-leirille.Launtaina järjestettiin mestaruudet:Sniffens-mestaruus oli yli 2-vuotiaille sniffensseille,Seniori-mestaruus yli 7v sniffensseille ja juniorimestaruus alle 2-vuotiaille sniffensseille.B-mestaruus taasen järkättiin muille koirille.

Mestaruuksia ennen oli näyttelyosuus,jossa tuomarina oli Piia Ulvinen kennel Salasanasta.Seniorimestaruuten osallistui vain 5 koiraa,ja Tessi sijoittui viidenneksi.(2p.)Dara osallistui mestaruuteen,johon osallistui 12 koiraa.Dara voitti luokkansa ja valittiin vielä Best-in-show:ksi!!!Tuomari sanoi että hän tiesi heti,kun astuimme kehään,että kuka tulee voittamaan.Näyttelystä Daralle 6p.

Kerri ja Valtteri eivät sijoittuneet,niille yksi piste.

Ohjasin mestaruuksissa myös kaksi muuta koiraa,Kerrin ja Valtterin.

Rastit olivat vähän kuin WT:ssä,rastien max.pistemäärä oli 20.

 Rasti4 oli senioreille pitkä ykkösmarkkeeraus alaspäin viettävää hakkuuaukeea pitkin.Tessiltä tämä meni kerrassaan upeasti,kerran jouduin kutsumaan sitä uudestaan kun Tessi jäi tuijottamaan jotain palauttaessaan.Pisteitä rastilta tuli 17

Daralla ei mennytkään kovin hyvin.Daralle oli kakkonen samassa paikassa,mutta Dara ykköstä palauttaessaan jäi tarpeilleen ja ei sitten viitsinyt enää tuoda damia,kuin vasta usean käskyn jälkeen,ja tietysti se oli unohtanut sillä välin jo toisen pudotuksista.Darallle pisteitä huimat 5.

Kerri unohti toisen pudotuksen,mutta ensimmäinen oli aivan loistava!Pisteitä Kerrille 13.

Valtteri oli B-koira ja sai 7 pistettä.Se taisi kanssa unohtaa toisen pudotuksen.

Rasti 3 oli hallinta tehtävä.Paikallaoloa ja dameja lenteli.Ensimmäisne damin haki ohjaaja,ja samanaikaisesti heitettiin koiran taakse dami,jota ei saanut hakea.

Tessy ja Dara saivat tästä molemmat 20 pistettä,Kerri 19 ja Valtteri sinkoili sen verran että sai vain12 pistettä.Ehdottomasti meille helpoin rasti!

Rasti 2 oli senioreille helppo n.20m linja.Tessi ei ollut tottunut näin lyhkäsiin linjoihin,vaan meni ohi.Takaisinpäin tullessa sai hajun damista.Ajattelin,että kyllä se saisi hajun,enkä tajunnut pysäyttää sitä ajoissa.Ärsyttävää,Tessi olisi vasrmasti saanut tästä täydet pisteet!Pisteitä tästä sähläämisestä kuitenkin 13.

Kerrille ja Daralle oli todella vaativa ohjaus,monet saivat siitä vain nollaa.Ensin tuli häiriöheitto vasemmalle,ja sen jälkeen käveltiin takavasemmalle 10m lähettämään eräänlaista linjastoa pitkin koira 100m vanhojen damipaikkojen yli.Kerri meinasi ekalla lähetyksellä painaa liikaa metsään,mutta toisella lähetyksellä se teki ohjauksen siihen mennessä ainoana koirana,joka sai hakea myös häiriön pois.Pisteitä Kerrille11.

Daran sain pienen alkukankeudun jälkeen etenemään damin lähistölle,melkein varmaan seisoi sen päällä,mutta mitä tekee Dara siinä tilanteessa:ottaa kontaktia minuun ja ei kehotuksista huolimatta jatka etsimistä vaan lähtee tulemaan takaisin.ARGH!Daralle 0 pistettä.

Valtteria en saanut etenemään 50m linjaa ja sekin sai nollan.

Rasti 1 oli hakua hakkuuaukella,jonne oli piilotettu 5 damia.Aika oli 5min.

Tessi sai ylös 4 damia,ja tuomari kehui sitä konneeksiKoko aikaa ei sama vauhti pitänyt ja tarpeillakäynti ja ojassa uminen veivät aikaa.Pisteitä 15.

Kerri haki kaikki damit ja sai 19 pistettä.(yksi huono palautus)

Valtteri toi 4 damia ja sai 12 pistettä.(Hieman sähläystä)

Daralta puuttui into hommasta,mutta sai 3 damia ylös.Positiivista oli että kaikki damit tulivat käteen.Pisteitä Daralle 9.

 

Tessy sijoittui lopulta seniorimestaruudessa toiseksi 67 pisteellä.Eroa 3 pistettä voittajan pisteisiin.

Kerri sijoittui vaativassa mestaruudessa toiseksi 63 pisteellä.

Dara sai yhteensä vaivaiset 40 pistettä,ihme haihattelija se oli sinä päivänä.sij.10/12

Valtteri sai 32 pistettä. sij. 10/12

Lisäksi saimme tsemppari-kiertopalkinnon (Kerri ja Valtteri) ja 2 tuomarin valinta palkintoa

Tessin kanssa vosi osallistua WT:seen ensi vuonna,sen verran kivasti se tekee!

Sunnuntaina osallistuimme vielä koulutuksiin Daran kanssa,työskentely oli silloin jo paljon parempaa.

Kaikki kuvat Satu S. kitos hänelle Daran kuvaamisesta!