Oho, eipä ole tullut puoleentoista vuoteen kirjoiteltua...Omien kiireiden ja motivaatiopulan vuoksi, mutta nyt voisi tehdä pientä koostetta vuodesta 2014

Tessi jäi eläkkeelle 2013 syksyllä elokuussa muutama kk vajaa 11-vuotiaana. Yhteensä vuosina 2012-2013 tuli käytyä 19 EVL-koetta läpi TVA- arvo tavoitteena, mutta se jäi saavuttamatta Tessyn kanssa, hänellä oli aivan omat visiot liikkeistä joka kokeessa, ja edellinen liike mikä onnistui kokeessa saattoi taas seuraavassa nollautua ja sitä rataa :D Minun eka koira, jolla on ollut oma vahva tahto ja vaikea kouluttaa, joten olen tyytyväinen että pääsimme edes näin pitkälle. Yritystä meiltä ei ole ainakaan puuttunut, ALO-sujui suht kevyesti, mutta sitten tuli koetilanne ongelma AVO-luokassa, kun Tessy ei viitsinyt työskennellä tokokehässä kilpailuissa, kun tiesti ettei tule saamaan palkkaa...Tästä ongelmasta päästiin kuitenkin yli vuonna 2009 syksyllä, jolloin laamailijakoeTessistä tulikin oikea intopilleri kokeissa.Tessyn koeura Tokossa kesti yhteensä kuusi (6) vuotta. Tessy täytti 2.11. 12-vuotta ja viettää kotikoiran elämää leppoisasti. Jalkojen/selän kunto huononi nopeasti viime keväänä, ja kesästä asti Tessy ei ole voinut lenkkeillä enää. Pihalla käy kyllä tarpeilla ja on virkeä kotioloissa. Ongelma huomattiin, kun Tessyn kävely hidastui jo viime talvena ja sillä esiintyi ns *pomppuloikkaa*. Lopulta kävely hidastui entisestään, kunnes koiraltä eräällä lenkillä meni takajalat alta... Vanhuus ei tule yksin.

Daran kanssa viime vuonna käytiin 2 näyttelyä. Huhtikuun erkkarista tuli hienosti PN4 sijoitus ja Tessy sai Tatun Tuopin (ERI:llä palkittu vanhin veteraaniluokan koira) SNJ:sta tuli ERI ilman SA:ta. Käytiin Daran kanssa neljä nomekoetta, tuloksina 3* AVO-0 ja yksi AVO-3. Huonoa tuuria oli ekassa kokeessa kesäkuussa Hämeenlinnassa kun Dara melkein 7v näki elämässään ekan kerran mörköjä! SIIS TÄH! Tampereen kokeesta tuli AVO-3, kun neiti ei kuunnellut pilliä eikä ohjeita ohjaustehtävissä.Flattimestaruudessa Dara meinasi karata paukkuun parityöskentelyn aikana hakutehtävän yhteydessä toisen ohjaajan iloisesta ETSI! käskystä...Muuten olisi tullut varmaan 2-3 tulos koska kaikki riistat saatiin talteen lukuunottamatta kakkosmarkkeerauksen toista lokkia, josta epäilen ettei Dara nähnyt heittoa. Aivan pohjanoteeraus oli Haminan koe jossa Dara lähti ohjaustehtävässä ns. lapasesta vapaan hakuun, enkä saanut sitä takaisin kuulolle... En ymmärrä, mikä tässä pillin kuuntelemisessa on, kun treeneissä kuuntelee tosi hyvin ja pysähtyy ja sitä pysähtymistä on harjoiteltu melkein joka lenkki yms. Epäilen muiden koirien ja riistanhajujen vievän korvat...Koira on muuten melko pehmeä ja kiltti luonteeltaan, niin en ymmärrä miten siitä on tullut näin hallitsematon kokeissa... Tähän asiaan paneudutaan kunnolla ensi vuonna. Myös WT:ssa kisattiin kolme kertaa Daran kanssa. Toukokuun WT meni ihan ok, mutta viimeisellä rastilla jäi markkeeraus ojan taakse, kun Dara ei tajunnut ylittää ojaa, enkä saanut ohjattua dummylle. Tämä kieltämättä kismitti. Kouvolan ja Hauhon WT:t tyssäsivät samaan ongelmaan kuin nomessakin..ne korvat ne korvat. Dara kun osaa linjan ja suunnat tosi hyvin, että jos saataisiin se vielä kuuntelemaan, niin varmasti hyvä tulisi. Myös lähihakua on reenailtu paljon.  TOKO:ssa ei kisattu kummankaan kanssa viime vuonna. Ensi vuoden suunnitelmissa olisi Daralle 2*AVO-1 NOME-B:sta ja ehkä mahdollisesti VOI-startti.

kuvia%20037.jpgkuvia%20023.jpg077.jpgkes%C3%A4kuviiiiiiiii%20112.jpg

kes%C3%A4kuviiiiiiiii%20358.jpgkes%C3%A4kuviiiiiiiii%20075.jpg

Jessi oli meillä kesäkuun ( Reedrunners Duchess) yhteisomistuksessa kennel Sniffensin kanssa.