Käväistiin tokokokeissa.Tosin se ei jäänyt vain käväisyksi, 8:30-16:00 oltiin lautahallissa mukavassa pakkasäässä jalat kylmästä kangistuneena :) Tessy sai sentään olla intin kuvioidussa takissa, Dara tulee paniikkiin semmosista.Mukavaa oli kuitenkin, kun 50 osallistujan kokeessa grillattiin makkaraa, sai jotain lämmikettä.Mutta sitten tuloksiin, jotka kasvattaa harrastajaa sietämään pettymyksiä ja arvostamaan ykkösiä. Kyllä me ollaan niin vähillä ongelmilla päästy Daran kanssa, 3 ykköstä putkeen. Tessynkin kanssa alkoi AVO:ssa mennä alkuun huonosti, ALO:n jälkeen. Huonosti menneet kokeet opettavat kilpailemaan ehkä enemmän tässä ja nyt.``Eikä yhyy, nyt ei voi tulla ykköstä kun se ja se meni nollaks`` Tiukka tuomari oli, 9 ja 9½ tuli näteistäkin liikkeistä, 10 oli tiukassa. Mutta sitten varsinaiseen asiaan.Koeselosteet alla tuomarilta Anne Nokelainen molemmillä pikkutytöillä. Dara on minkin ja kissan sekoitus, tänään se oli enemmän kissa- tuulella ja Tessy oli itseasiassa tosi mukavassa vireessä, ei hössöntössön eikä flegu.

Dara toka AVO-koe:

Paikallamakuu:9 Piilo vinossa, koira vinossa.

Seuraaminen:Taas 7½, haistelua puoleenväliin, loppu miten kuuluukin.

Maahanmeno: Daran hetkessä eläminen johtu siihen, että nenään tuli haju, ja se jäi haistelemaan mun taakse. Nimeltä kutsuminen havahdutti tytön, mutta maahanmenokin oli kiven alla, joten nolla. Ohjaajalla vähän pinna kiristy tässä vaiheessa, kehuja ei tullu vaan vähän toruvampi Dara sana, kehässä ei saa sanoa EI.Ja mitä se auttaisikaan se EI.Se on niinkuin ihan mikä tahansa muukin sana.

Luoksetulo:Dara paikka-Dara tänne.käsimerkki-Jarrut pohjaan-Tänne!-``Siis ihan varmastiko``-Tänne-Kuutonen

Seisominen:9 Suju ihan tason mukaan.

Nouto: kun kaikki muukin on menny päin puuta niin miksei tämäkin. Meinasi karata, hinas peppuaan 20cm eteenpäin, vauhdikas hakeminen, istahtaa eteen ja pureskelee kapulaa.Sivulle käskystä tulee vinoon.Daran ajatukset:Siis enks tehny nyt hienosti, katoin kun toi edellinen koirakin palautti näin!Tässä vaiheessa viimeistään olin jo ihan sama-asenteella.Seiska ristiviivalla.

Kauko-ohjaus: Sitta-Sitta-Sitta-Ohjaaja kävelee matkan puoleenväliin-Sitta-Vielä lähemmäs-Sitta-Kissa istuutuu-Tuomari sanoo hienoa ja itse olen ********* tosin arvasin jo luoksarin jälkeen tän.Todellakin pyöreämpi nolla kuin edellinen.

Hyppy: Kolinkolin takasin.Kahdeksan.Piti sitten tämäkin mokata jälleen.

Kokonaisvaikutus:Seiska, ois antanu samantien nollan.Oma mieliala heijastu koiraan, maahanmenoa ennen tsemppi-asenne, maahanmenon jälkeen ``siis ei voi olla totta-asenne``.Tuomarikin huomas että olin kireämpi ja äänensävy muuttu.Ja Kissa tulee epävarmaksi.Myös muita kommentteja kaipaisin, mistä tämmöinen käytös voisi johtua.En ole varma mikä nyt meni pieleen, luulen vain että se oli mun mieliala. Palkaksi Dara sai kuitenkin kokeen jälkeen pekonia ja tonnikalapurkin, ettei jää huono mieli.

AVO3 115p Voihan ihme, ei meitä edes palkittu kun tokavikoja oltiin.

Tessyn toka VOI-koe:

Ensinnäkin Ruutu oli ihan kompa, vähän kuin SM-kisoissa usein.Luoksetulo tehtiin vinosti toiselle puolen kehää kuin ruutu.Kaksi merkkiä oli laitettu vähän saman tavoin, kuin ruudussa.Siis kehän vasemmalla puolella oli 2 tötsää n.2m päässä toisistaan.Oikealla puolella sijaitsi Ruutu.Vain 4 koiraa 13:sta sai ruudusta pisteitä. Samoin kävi Tessylle, sinne merkeillepäin se juos ja vielä pissasi. Ja kuulemma kauhea suputtelu alko kehässä sillon.Siis mitä ihmettä tossa on, kun koiralta menee hommasta maku ja se päättää merkata paremman puutteessa? :) Tessy tekee tota usein. Eikä Ruutu yhtään huolestuta mua, se kuitenkin on nykyään sen varmoja liikkeitä, paitsi mikään liike ei ole ikinä varma.

Paikallamakuu:10 Pieni kovistelu teki tehtävänsä, Tessy on niin ihana, se ei välitä vaikka en olisi yhtään tyytyväinen siihen.Se on ihan silleen:Ihan sama.Vähän meni aiheen yli, mutta menköön.

Seuruu:8½ Mitämitämitä!Tässä oltiin tosi tiukkoina, ihana saada tollanen numero.

Istuminen:9 Sisi mitä oli vikana! Kiva istuminen oli kommentti.

Luoksetulo:8 Seisominen pikkasen liku, ei todellakaan pahasti.

Estenouto:Alkulämppää: Muista sitten hypätä takasin, muista sitten hypätä takasin.Ysi tuli.Mistähän lähti pojo.

Metsku:10 olisin pettyny, jos ei olis tullu.

Tunnari:0 Voihan hitsin hitsi, näytti siltä että aloittaisi oikealta puolelta missä oma oli, mutta just vasemmalta.Haisteli kolme kapulaa, jonka jälkeen toi jonkun.Jos se ois oikeella puolella tehny ton, niin....Mutta kai se koira meni sinne puolelle missä oli tuoreimmat hajut. Liikkuri nimit. teki oikeelt vasuriin.Ihme juttu, mä oon oikeesti tehny töitä, ja tosi hyvin on menny.Mkä vikana?? Treenivinkkejä.

Kako-ohjaus:7 Siis oikeesti oli tosi nätit, toisen jalan tasapainotamista oli ja yks lisäkäsky kun meni seiso-istu vaihdossa maahan.Mutta treeni näkyy. Virittelyssä tein niin kuin vähän vetäisin sitä makupalalla laudan taa istuun. Tuomari varmaan ihmetteli, mutta mitäs me sellasista meinataan.

Kokonaisvaikutus:5 Tessyä ärsytti kun ei löytänyt ruutua, ja pissas sen takia kun ei ollu muutakaan. Tessyllä oli sellanen vire kun pitäskin olla. Tessy on ihana kisakoira, ei mitään haistelun tapastakaan tai tollasta hetkessä elämistä kuin Daralla. Tessy tietää että töitä tehdään täysillä tai ei ollenkaan. Tänään tehtiin täysillä.Kyllä se ykkönen tulee, Ruutu oli huonoa tuuria ja tunnarista en tiedä sekin vain huonoa tuuria.Ja koko koe oli huonoa tuuria.Mitäs josjosjosjos maahanmeno oltas tehty toiseen suuntaan, missä ei olis hyvää uuden hallin hajua...

VOI3 204 pojoa, edistystä!!!!!!!!!!