Ei olla mitään hirveästi tehty,sillä olen itse ollut flunssassa joulukuun alusta lähtien...Tänään vihdoin päästiin treenaamaan reilun kahdenviikon tauon jälkeen.Tässä hieman selostusta edeltävistä ja tämänpäivän treeneistä.

Tessi:

Ruutu:Läheltä meni joitakin kertoja keskelle,mutta hakeutuu edelleen enemmän vasempaan reunaan.Tämä johtuu suurimmaksi osaksi siitä,että se kääntyy minuun päin,jolloin se ``ajautuu`` vasemmalle.Täytyypi tehdä läheltä näyttöruutuja,jotta saadaan paikkaa keskemmälle.

Tunnaria tehtiin ekaa kertaa marraskuun lopussa melkeinpä kokeenomaisesti.(Tunnareita oli muutama kapula yli kisarajojen ja en antanut koiran nähdä oikean kapulan vientiä,ja rauhoittelin sitä varmuuden vuoksi parilla makupalalla) Olen itse sitä mieltä tunnarista,että jos itse kosket niihin vääriin kapuloihin,vaikka vain muovin läpi niin hajua tarttuu.Koiran nenä on vain niin äärettömän tarkka,että niitä kapuloita pitäisi käsitellä joku perheen ulkopuolinen.Koirahan myös haistaa suun kauttaan,joten on aina tietysti riski että koira nostelee ekana vääriä.Mutta tällein mun on tehnyt mieli kokeilla,että tuleeko ne ongelmat vain sen takia,että vääriin on joutunut sitä omaa hajua.Tämä keino toimi,enkä aio tunnaria enempi treenaillakaan,ettei tulisikaan niitä ongelmia.

 

 

Dara:

Seuraaminen saattaa aluksi olla hieman epätarkkaa alun suuren innon takia,mutta sitten se taas tasoittuu.Vasempaan käännöksiä ym. tarkkuutta vaativaa voisi kokeilla alkuun.

Ongelmaksemme on muodostunut se,että Dara osaa liik. maahanmenon ja liik.seisomisen erikseen,mutta ei samalla treenikerralla tehtynä.Maahanmeno on kyllä vahvempi,joten pitäisikö vain antaa jotain käsiapua seisomiseen,jotta koira olisi varmempi,eikä tarjoisi sitä varmenpaa vaihtoehtoa?Tätä voisi ensi alkuun kokeilla,ennen kuin koira alkaa todella luottaa omaan osaamiseensa.

Lisäksi Daran liikkeet vaativat vielä pientä hienosäätöä.Loppuperusasennot ym. Lisäksi palkkaamattomuutta pitää treenata.Intoa ja potentiaalia tuossa koirassa ainakin on!Musta alkaa myös tuntua,että se on vihdoin oppinut oikean liikeradan perusasentoon tullessa.Se ennakoi tänään ja tuli oikeaoppisesti sivulle itsekseen,vaikka en edes antanut mitään käskyä.Lisäksi pienillä käsiavuilla tehtyinä kaikki perusasennot onnistuivat!

Daran kanssa aletaan myöskin harrastamaan taas vetohiihtoa,kunhan olen saanut yskän pois :) Ja kyllä täältä vielä kisaamaan päästään,vaikka koko ajan tulee ns.``kapuloita rattaisiin``

Tytöt Lahdessa marraskuun lopussa