Siinä suurinpiirtein koko joulukuun ohjelma. Itsellä riittää välillä kiireitä, jolloin vain ollaan. Välillä sitten käydään viiden- kuuden maissa treenailemassa parkkiksella. Meillä on edelleen kaksi ongelmaa. Daralla se, että se ei nouse kokeessa tekemään kaukoja, ja Tessyllä sitten kanssa, ettei ole näissä edeltävissä kahdessa kisassa tuonut omaa. Ekaan kokeeseen tosin ei oltu treenattukaan tunnaria montaa kertaa, koska luotin koiraan ja toka kokeessa sama juttu. Tunnariin olen keksinyt jälleen uuden kikan. Suurin ongelma oli, miten saada kerrottua koiralle, ettei vääriä saa nostella haistellakseen niitä? Ongelmaan löytyi yksinkertainen ratkaisu. Rautainen, koloinen aidanpätkä, jonka alle laitetaan väärät ja oma sitten aidan päälle. Tällä ehkä saan sen tajuamaan, että haistelu tehdään ilman lähikontaktia. Ongelmia tulee kuitenkin viimeistään silloin kun liikkuri vie kapulat ja sitten hössöntössö nostaa jonkun väärän hätäsesti, tiputtaa ja löytää oman. Tuloksena jälleen pyöreä nolla. Voittajaluokka on loputon suo.

Daraa taasen en ole kieltänyt vaikka se olisi ennakoinut kaukoissa, tai vähäsen liikkunutkin. Olen yrittänyt vain pitää sille tämän liikkeen ihan tosi mielekkäänä juttuna. Eli Suomeksi: Lelut ja pallot lentelee. Lisäksi pitää itse oppia olemaan aina hyvällä mielellä koko kokeen ajan, niin koirakin on ja uskaltaa tehdä omana itsenään töitä.

Yhteenvetona: Molemmilla koirilla on vissiin kaksi ongelmakohtaa, jotka pitää voittaa edistyäkseen. Dara saa luvan ensivuonna kerätä TK2, voittajaluokasta en sano mitään. En osaa suunnitella mitään aikaraja- tavoitteita. Harrastan siksi, että se on kivaa, ja tulen aina näin myös tekemäänkin. Tessy saa luvan hakea jo heti alkuvuodesta VOI-1, jotta päästäisiin siirtymään EVL ja kohti TVA-titteliä. VOI-EVL polku on luultavasti helppo. Ohjattu tulee uutena ja merkki, Zeta vaihdot se kaikki osaa yms. Mutta tätäkin katsellaan, treenataan ja kisaillaan.Ykkönen ykköseltä ne tavoitteet asetetaan, edistymisen mukaan.

Joulukuu on ollut musta, harmaa, sateinen ja ankea. Toivottavasti sääennustukset pitävät paikkansa, ja Joulun jälkeen tulisi talvi. Talvi on todella kaunis vuoden aika. Lumen tultua myös pääsisimme Daran kanssa nauttimaan lempiharrastus lajistamme: Vetohiihdosta.Lajissa viehättää eritoten vauhdin hurma, kirpeä pakkasilma, lumiset maisemat ja urheilusta tuleva nautinto. Kenties kisoihinkin menemme kevät talvella, sen näkee sitten kun hiihtokausi alkaa.