Paljon on ehtinyt tapahtua viime päivityksestä.``Pikkuinen`` Dartsi starttasi ekaa kertaa flattikisällissä Lappeenrannassa elokuun viimeisenä viikonloppuna.Näyttelyosuudessa päästiin jatkoon,mutta ei sitten sijoituttu,eli tästä 1 piste.

Näyttelyosuuden arvostelu:

Erinom. tyyppi.Täyteläinen runko.Erinom. eturinta ja linjakas kokonaisuus.Sopivat kulm. ja luusto.Vähän pyöreät ja vaaleat silmät,mutta muuten hyvä pää.Oikea as. häntä.Eritt. terve ja yhdensuuntainen askel.Vähän pehmeä ylälinja,oikea askelpituus.                                               -Elena Ruskovaara

                                           

Kokeen maasto oli korkeaa sekä tiheää heinikkoa ja tiheää kaislikkoa,eli juuri vaativat metsästysmaastot.Koe alkoi lyhyehköllä maa markkeerauksella heinikkoon,josta Dara löysikin variksen itsenäisesti ja palautus oli hieno.Tämän jälkeen siirryimme kaksoismarkkeeraukselle,jossa heitettiin eka lintu veteen,ja toinen maalle joen toiselle puolelle.Joenpenkka osoittautui koirille melko vaativaksi jyrkkyytensä vuoksi,ja pelkäsinkin että Dara hieman varoisi veteen menemistä.Olin katsos aiemmin käyttänyt sen uimassa,jolloin Dara oli tehnyt  kunnon mahalätsin veteen,mutta onneksi mitään kammoa ei tälle uimamaisterille jäänyt.Dara meni ekaksi jälkimmäiselle lokille,mutta ei ottanut,oli vaan nuollaissut sitä ja lähtenyt seuraamaan ohjaus-haahkan hajua.Tuomari pyysi kytkemään koiran,jolloin Dara otti paluumatkallaan suoraviivaisesti lokin ja palutti sen käteen.Tästä ainakin opin,ettei ikinä voi tietää mitä koirat keksii.Dara näytti mulle sitten keskisormea ihan satanolla...Nooh...Saatiin sitten kokeesta 6 lokkia harjoituskappaleiksi,eli toivottavasti ei sitten jatkossa ole ongelma...Seuraavat nome-kokeet ovatkin sitten Haminassa ensiviikonloppuna,toivottavasti saataisiin edes tulos :)

Tokon saralla Daralta täytyy vielä häivyttää pieni käsiapu liik. seisomisessa,sekä harjoitella viereen palaamista.Hyppyyn täytyy  saada varmuutta ilman namialustaa.Sivulletuloa joudutaan vielä harjoittelemaan,se on oppinut väärät liikeradat ja heittää peppua ulospäin :( Kohtapuoliin täytyykin alkaa miettimään,miten palkattomuutta aletaan työstämään.Ketjutus olisi ainakin yksi hyvä vaihtoehto.

Tessin ruudun paikka on vieläkin hieman liian edessä,ei kummiskaan niin huono kuin jonkin aikaa sitten.Kyllä se alkaa jo menettelemään,kunhan vaan ei valu maahanmenossa.Kakeissa tuntuu jo siltä,että liikeradat alkavat vihdoin valottua s-i ja s-m vaihdoissa,mutta ei vielä pidetä kiirettä namiohjauksesta luopumisen kanssa.