Paikallamakaaminen 4min:Luulisin että on kunnossa.Vielä lisää varmuutta yhdessä toisten koirien kanssa.

Seuraaminen ja askelsiirtymät:Seuraamisessa harjoiteltava oikeaa paikkaa,kontakti hyvää.Peruuttaminen edistyy hyvin,sen Tessy hoksasi jo ekalla treenikerralla hyvin.Askeleet oikealle menee ihan ok,joskus tulee vinoon.paikallakäännöksiä oikealle ja vasemmalle ollaan tehty,edisyy ihan hyvin.Askeleita vasemmmalle olemme tehneet käsiohjauksella.

Liikkeestä istuminen:ollaan niin että käskyn jälkeen käännyn Tessyn eteen palkkaamaan sen.

Ruutu:Ollaan tehty niin että viedään ruutuun yhdessä pallo ja lähetän sen ruutuun,ja sitten kun se käänty,vieritän toisenpallon sen taakse.Edistyy hyvin,tänään kun tehtiin niin  meni jo itse ruutuun edeltä ja meinasi noutaa merkkejä.

Kaukot:käsiohjauksella ollaan tehty.Hissitekniikan Tessy on älynnyt hyvin ja seiso.maahan ja maahan-seiso vaihdot sujuvat hyvin.Istu-seis-vaihtokin sujuu jalkoja liikuttamatta.Seiso-istu vaihto on meille hankalin,siinä liikkuu n.-5-10cm eteenpäin.Olen sitten tehnyt niin että palkkaan vain silloin kun se ei liikuta takajalkoja.

Luoksetulo:seisominen hyvä,maahanmenoa otettu vasta lyhyeltä matkalta,ja kun on maassa heitän pallon sen taakse.Valuu vielä aika paljon maahanmenossa.Treeniä treeniä.

Metallinouto:Ihan hyvin,palautus voisi tulla nopeampaa ja välillä perusasento jää vinoksi.

Hyppynouto:Välillä sujuu kympillä,mutta välillä yrittää kiertää estettä,varsinkin jos heitto menee vinoon.Tähän vaan lisää varmuutta.

Tunnariakin pitäisi tässä pikkuhiljaa aloitella.

Daran ALO

Luoksepäästävyys:Ihan ok,välillä saattaa nousta vastaan.

Paikallamakuu:Näyttää olevan kunnossa,lonkahtaa tosin melkein aina,ja asento vino.Pari kertaa on noussut kun olen alkanut korjaamaan sen asentoa/tuijottanut sitä,joten en nyt ala siihen puuttumaan.

seuraaminen:Näyttää jo ihan kivalta,pitää kontaktia,ja on suorassa,tosin joskus väljenee ja välillä hieman pokittaa.Seuraamista pitää vielä tehdä pidemmillä matkoilla ja treenata pysähdyksiä,käännöksiä ja juoksuosuutta.

Liikkeestä maahanmeno:Näytän vielä käsimerkin ja etenen muutaman askeleen ja palkkaan sen vierelle.Käsimerkin kanssa tippuu jo ihan hyvin,vähitellen pitää alkaa sitten häivyttämään.

Luoksetulo:Tulee kovaa,perusasentoon vielä ohjaan.

Liikkeestä seisominen:Ei olla paljoa tehty,ensin treenataan tuo maahanmeno kuntoon.Ollaan pääasiassa tehty niin että käskyn jälkeen käännyn Daran eteen ja palkkaan.

Hyppy:Nyt jo hyppää esteen yli,ja kun on hypännyt niin heitän vasta sitten pallon.(Pallo vielä valmiina kädessä)Välillä vielä `kysyy`` ja tarvitsee toisen käskyn hyppäämiseen.