Siis tämä aihe käsittää Tessyä ja tunnaria ja mietintöjä kyseiseen asiaan liittyen. Tessy osaa käyttää nenää, ja ohjatuissa treeneissä tunnari onnistuu yleensä todella hyvin, paitsi viime kerralla kapuloiden ollessa lähekkäin tapahtui myös väärien nostelua ja sikailua:otti väärän ja oman molemmat suuhun, mutta sylki suustaan väärän. Tämä ei lopulta ollut mielestäni kovin suuri moka, sillä tämä episodi viime viikolla todisti vain sen, että Tessy kyllä tietää mikä pulikka sieltä pitää tuoda. Toistettiin tunnari ohjatuissa treeneissä vielä 20 min kuluttua, ja tämä uusinta meni tosi hyvin. Kapulat oli hieman enemmän erilllään rivissä. Ohjattu treenitunnari siis sujuu hyvin, mutta AINA kun teen kotona oikeilla  tunnarikapuloilla, se ei ole onnistunut jos myös vääriä kapuloita on mukana.Metsässä tunnari onnistuu, kun vien metsänkeppiä lähelle muita metsänkeppejä. Mutta metsänkepeissä tapahtui kanssa eilen yksi maistelu, jos kepit oli ihan vierekkäin.

Mutta nyt tämänpäiväiseen tunnariin, jota iskä teki meille. Tessy kävi tosi kuumana, ja toi vääriä tosi törkeesti ja siinä sitten käänsin selkää ja muuta ja koira tuli epävarmaksi. Lopuksi saatiin onnistumisia sillä, että vein oman ruohon alle piiloon ja iskä kaitttoi yhden väärän pulikan näkyville. Pidin Tessyä koko ajan pannasta, ja annoin sen haistaa väärää ja oman kohdalla kehuin. Sitten otettiin vähän matkaa, ja lähetin sen nuuskimaan. Kävi väärällä, ei ottanut, kaivoi ruohon alta oman!

Kyllä kai meillä sitten on tunnariongelma. En ole aikaisemmin sitä vaan myöntänyt, vaikka tunnari pääosin ohjatuissa onnistuukin, mutta jotain on vikana jos ei siellä ohjatuissakaan aina suju (maistelua) ja sitten kotona oikeilla kapuloilla saatika kokeessa.Haluan nyt Tessylle tunnarin todella varmaksi. Teen nyt tota että kävelen Tessyn kanssa yhdessä alueelle, siten että' Tessy ei pysty nostamaan vääriä, ja kun ollaan oman kohdalla kehun. Lopuksi se pääsee hakemaan. Toinen vaihtoehto on, että tehdään tunnaria hiekalla, jossa oman päälle laitetaan ruohoa päälle. Vähitellen otan otan ruohokerrosta pois, jolloin lopuksi paikalle jää paljas kapula. Väärät on aina näkyvillä. Siksi niin, että oma on piilossa, että T oppisi että kapuloilla ei ole väliä kun oma löytyy haistellen. Ja ei mun oikeissa tunnarikapuloissa mitään vikaa pitäs olla, sillä testatusti APK:ssa pesu 60 asteessa poistaa kaikki hajut, enää huumekoiratkaan ei niitä toisi ``omina``. Treeni ohjaaja kertoi seuralaisille näin. Ja tuskin kapuloiden sisällä kuivattaminenkaan on mitään ``ei sallittua`` Kuivaamisen jälkeen vieras laittaa ne suljettuun pussiin. Mulla on aika vähän tunnarikapuloita, koko ajan pitää olla vaan pesemässä.

Yhteenvetona milloin tunnari yleensä onnistuu:

-Metsässä metsänkepeillä, metsänkepit saa olla lähekkäinkin

-Ohjatuissa harkoissa

Yhteenvetona milloin tunnari yleensä ei onnistu:

-Omilla oikeilla tunnarikapuloilla iskän kanssa tehtynä

-Kokeessa (1 mölli ja virallinen takana)

Yhteenvetona tunnari-epävarmuus tekijöitä:

1. Tessy luulee että iskän hajusia kapuloita voi tuoda, koska iskä on heitellyt sille keppejä ja se on haeskellut niitä.

2. Tessy ei ole vielä tajunnut, että absoluuttisesti mun hajunen kapula pitää tuoda, ei iskän.

3. Jos kapuloita on näkyvillä, pääsee nopeammin silmätyöllä

4. Vireen nousu ja malttamattomuus

5. Sitä en pysty selittämään, miksi metsänkepeillä tunnari onnistuu aina mutta oikeiden kanssa ei aina. Osaakohan T tunnistaa oikeat tunnarikapulat, ja sen aivoihin on jäänyt muistikuva, että niiden kanssa voi sikailla?

Jätettiin tän päiväiset ohajtu suosiolla väliin. En olis jaksanu kattoo treeneis Tessyn sunnarisekoilua, ja se on enää oikeastaan ainut liike mitä pitäis treenata ohjattuna. Mutta ei se tunnari kerta- viikossa treenamisella tuu mihinkään suuntaan. Muutenkaan ei jaksanut innostua kylmässä ja pimeässä seisoskelusta. Ensi torstaina seura pääseekin jo halliin! Nyt on tiukat treenintäytteiset 2 viikkoa edessä: Kaukoja ja tunnaria. Nyt me otetaan tavoitteeksi se ykkönen, eikä mennä liian optimisesti kokeeseen: Kyllä se nyt sen osaa, vaikka selvästi ei aina osaa