Lomalla tuli treenattua ahkerasti,ja pienoista edistystäkin on huomattavissa.Ihmeen hitaasti tämä edistyminen kyllä menee...No hiljaa hyvä tulee.Lomalla tuli myös paljon hiihdeltyä Daran kanssa,Tessy ei niin siitä välitä.Luntakin on mukavan paljon,lähentelee jo 50senttiä.Daran kanssa myöskin ilokseni huomasin,että Daran palautukset ovat vauhdikkaita,ja se tuo damit suoraan syliin asti!!Tätä päivää en ajatellut näkeväni..Kyllä kai se ikä teki tehtävänsä.Kehua pitää paljon kun tuo syliin asti ja ottaa dami pois suusta,sitten antaa takaisin ja kehua yms.Jossain vaiheessa täytyy ne linnutkin kaivaa esille,ekaksi vielä dami-treeniä.

Nyt vähän raporttia tokon edistymisestä.

Dara:Paikallamakuu:Alle minuutin ajan kestäää lonkahtamatta.Toistoja..toistoja

Seuraaminen:On näyttänyt sisäistävän oikean paikan hyvin,seuraa lyhyitä pätkiä jo upeassa kontaktissa,tiiviisti,oikeassa paikassa yms.Välillä tosin paikka seilaa ja väljenee.

Liikkeestä maahanmneo:Välillä meinaa olla menemättä maahan,mutta pääosin onnistuu jo hyvin.

Luoksetulo:Vauhtia on kivasti,perusasennot vielä hakusessa.

Liikkeestä seisominen:Harjoittelemassa parhailaan,pysyy liikkumatta kun tulen viereen.Olen aina kääntynyt sen eteen ja palkannut käskyn jälkeen.

Hyppy:Irtoaa hyvin,ja pysähtyy esteen taakse.Oma palaaminen koiran vierelle vielä harjoiteltavana,mikä ei varmaan ole kovin vaikeaa,kun sitä jo seisomisessa tehty.

Tessyn VOI:

Paikallamakaaminen:En ole vielä ottanut koko aikaa,välillä kun olen palannut niin on ollut istumassa!Tätä ei kyllä tee usein.Täytyypä silti kiinnittää enemmän huomiota.

Seuraaminen:Harjoitellaan oikeaa paikkaa imutuksella.Kaikkiin askelsiirtymiin tarvitsee vielä paljon treeniä.Joskus kyllä ihan tavallinenkin sivulletulo on vino..Peruuttaminen kyllä sujuu vähän paremmin,lähtee suoraan taaksepäin.

Liikkeestä istuminen:Aloitamme aktiivisen treenaamisen,sitten kun seuraaminen on kunnossa.

Hyppynouto:Varmuutta paluuhyppäämiseen.

Metallinouto:se palautusnopeus...

Luoksetulo:Molemmat stopit jo ihan ok mallilla,vauhdissa on välillä ongelmia.

RuutuTuntuu,että se on pitkästä aikaan alkanut sisäistää tämän liikkeen ideaa.Otin käyttöön namialusta menetelmän:Viemme koiran kanssa yhdessä ruudun takareunaan (ruutu ei vielä määrämitoissaan,suurennan pikkuhiljaa) namialustan,ja kun se on syönyt makupalan sanon heti seiso-käskyn.Välillä tosin hiippailee käskyn jälkeen,mutta pääsääntöisesti on mennyt hyvin.Olen myös käynyt taputtamassa ruutua ja lähettänyt sitten tyhjälle alustalle ja tyhjään ruutuun,ja kyllä se sinne ruudun sisälle on päätynyt! Ja Jos on välillä jäänyt ruudun eteen,olemme sitten vain yhdessä menty ruutuun,ja kunnon palkkaukset kun on keskellä.Ennen kun se ei ymmärtänyt mennä ruudun sisälle,vaan jäi sen eteen seisomaan.

Kaukot:Maahan-seiso ja istu-seiso vaihdot ovat varsin mallikaat,sujuvat mukavasti jo n.1-1,5metristä.Istu-maahan ja maahan-istu vaihdoissa ei ongelmia.Muita vaihtoja harjoittelemme nami-ohjauksella.