Osaliistuimme Daran kanssa ensimmäisiin WT-kokeisiimme,ja saimme kokemusta ja opimmekin jotain tulevaisuutta varten,vaikka ilman tulosta jäätiinkin.Kaj Falk Andearsen tuomaroi rastit 1 ja 2 ja Christian Brix sondergaard rastit 3 ja 4.Tässä kootut selityksemme:

1.Rastilla oli lähihaku,johon sitten koko homma kusahti.Aluksi oli seurauttamista n.30m .Alue oli kapea hiekkatie,jossa kulki oja vieressä.Dameja oli ojan kummallakin puolella,paitsi metsässä ja pellolla.Dara lähti suoraan damin paikalle,mutta tuulen käännyttyä se ei sanut hajua,vaan laajensi hakua pellolle.Kutsuin Daran sivulle ja lähetin uudestaan,jolloin löysi damin jonka vieressä se oli käynyt.ARGH! miks se ei voinut löytää sitä ekalla kerralla?Saimme nollan,koska otin koiran takaisin sivulle,jota ei WT-kokeissa saakaan tehdä,lukuunottamatta ALO:n ohjaustehtävää.No opin ainakin,etten tee toiste samaa virhettä. Seuraamisesta meille sanottiin,että koira seuraa ampujaa eikä mua.Mutta emmehän me olekaan treenanneet ns. nomeseuruuta ollenkaan.Dara olisi myös saanut reagoida pilliini paremmin.

2.Rastilla oli linja metsän viertä pitkin.Dara meni suoraa linjaa,ja oli damien vieressä,mutta ei pysynyt oikealla alueella lähipillistäni huolimatta,vaan lähti tekemään pientä lenkkiä pellolle,jolloin huusin Dara EI! ja kutsuin sitä takaisinpäin.Pysäytin sen  n.5m etäältä minusta ja lähetin taaksepäin,jolloin se toi damin. Tuomarin sanoin:raskaasti,mutta dami tuli kuitenkin.Ohjaaminenkin olisi saanut olla hiljaisempi. Itse olin silti tyytyväinen,sillä Dara pysähtyi hyvin ja lähti hienosti taaksepäin.Näitä asioita on harjoiteltukin vasta niin vähän aikaa.

Pisteitä 11/20

3.rastilla oli markkeeraus ja ohjaus samaan paikkaan hakkuuaukealla.Tuomarin odotusaika ennen noutoluvan antamista oli hirmu pitkä,ja Daran odottaessa muutaman sekunnin lupaa,se päättikin lähteä omatoimisesti.Huusin vain käskyn perään, vaikka olisi pitänyt kutsua takaisin.Jälkiviisas on hyvä olla!Dara löysi kuitenkin markkeerauksen,mikä oli useilta koirakoilta jäänyt löytämättä. Dara ei kyllä ikinä ennen ole lähtenyt paukkuun,toivottavasti se ei ota sitä tavaksi,kuin sai kerran lähteä ilman lupaa.Odotusaikaa täytyy selvästi tehdä pidempänä! 0 pistettä.

4.Rastilla oli pitkä ykkösmarkkeeraus ojan toiselle puolelle.Dara eteni hyvin ojan etupuolelle,mutta löysi jotain eläinten jätöksiä,ja pyöri sitten niissä.Lähti kuitenkin käskystä hakemaan damin pois,jonka se muistikin hyvin.Tuon kierimisen vuoksi saimme siis 0 pistettä.Ärsyttävä Töpseli!

Tuloksena siis ALO-0  0-11-0-0,no tästä on ainaskin hyvä parantaa,ja tuo ekan rastin nolla vei keskittymismotivaatiotani,joka sitten selittääkin osan pisteistä...

Ens vuonna sitten AVO:ilemaan uudella innolla sekä NOME-B:n että Working testeihin!